Ausztrál Tiffanie macska –Australian Tiffanie cat

Ennek a fajtának az őse a hosszúszőrű burmilla. Ezeknek a macskáknak van egy másik jellemzőjük: bundájuk csak a második életévben lesz hosszú.

Test:
Átlagos arányos testalkat. A lábak erősek, de vékonyak, az elülső lábak hosszabbak, mint a hátsók. Egyenes hát, hosszú, egyenes farok.
Fej:
Az Ausztrál Tiffanie-nak szélesebb feje van, mint a burmillának. Szabályos ovális alakú.
Fül:
Közepes méretű fülek háromszög csúccsal (megengedettek a lekerekített fülek is).
Szem:
Terrakotta vörös körvonal, míg a szem smaragdzöld.
Szőrzet:
Vékony, közepes hosszúságú, selymes és könnyű. Nem egyenletesen oszlik el az állat testén: a szőrzet a farok felé fokozatosan a válik vastagabbá és hosszabbá. Különösen hosszú szőr nő  a farkon, mint egy gyönyörű csóva.
Szín:
A négy leggyakoribb szín a fekete, kék, barna és csokoládé. Lila, az ötödik szín, ritkábban látható. Ezek a színek ugyanazok, mint a burmillának.
Mintázat:
Három megkülönböztethető szőrzet minta létezik (a burmillának csak kettő).
Tipped – a szőr nagyon a csúcsán színes. Szőrzet fehér kevés színnel.
Árnyékolt – a szőr vége színes.
Füstös – a szőrszál háromnegyede színes.

Természet:
Nyugodt, rugalmas, intelligens és barátságos állatok, nem mutatnak agressziót. Kiválóan kijönnek a család minden tagjával, kedvezően viszonyulnak a gyermekes csínyekhez. Nagyan ragaszkodik az emberhez, meg is betegedhet, ha elválasztják a gazdájától.
A Tiffanie kiscica aktív, játékos, vidám, állandóan mozgásban van. De a kor előrehaladtával egyre inkább visszafogott az érzelmei kimutatásában. Ha egy felnőtt macskának dobja a labdát, nem rohan érte azonnal, hanem lenyűgözően lassan, ahogy illik.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment