Ausztrál köd macska – Australian mist cat

Testfelépítés:
Közepes testméret és hosszúság, izmos, erősebbnek és izmosabbnak érződik, mint amilyennek látszik. Az áll erős, a profil kerek. A lábaknak erősnek és izmosnak kell lenniük, a mancsok oválisak. A farok hosszú, tőben vastag, minimálisan keskenyedik.
Fej:
széles, tompa ékalak, a körvonala kerekded, a profil ívelt. Az orr és a homlok egyenlő hosszúságú, a homlok domború. Az áll és az állkapocs erős. Az orr széles, egyenletesen széles
Fülek:
Nagyok, széles alapúak, hegyük lekerekített. Oldalt tűzöttek, enyhén előre dőlnek, a külső vonaluk a fej vonalának folytatása.
Szemek:
Nagyok, egymástól távol helyezkednek el, felső szélük egyenes, az alsó kerek. A zöld bármely árnyalata elfogadott.
Szőrzet:
Rövid, fényes és rugalmas, az aljszőrzettel együtt.
Színváltozatok: gazdag és meleg rőt tónus jelentkezik az orron, az arccsonton és a füleken, még a leghalványabb színeknél is. Az alsó részeken (pl. has) sápadtabb. Hosszú idő kell, hogy a kölykök csokoládé, lila, karamell, arany (fahéj) és barack (őzbarna) színe kialakuljon, ezért ők sápadtabbak. A végső szín 2 éves kor körül alakul ki.
Mintázat:
A mintázat pettyes és márvány. A bunda mintázat meghatározásának három szintje van: alapszín, sápadtabb, mint a mintázat; mintázat, halvány, mégis eltér az alapszíntől, és egy fátyololos (ködös) “köpeny”, melyet a tömörszínű területek véletlenszerű árnyaltsága eredményez.

Az Ausztrál köd elnevezésű fajta az első kizárólag ausztrál tenyésztésű macska a kontinensen. A Burmától örökölte szeretetreméltó természetét, az Abesszintől intelligenciáját, egészséges genetikai hátterét pedig az ausztrál házimacskáktól “kapta”.

Szöveg forrása

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment