Bambino macska – Bambino cat

Nagy fülek, tágra nyílt szemmel, rózsaszín test és kíváncsi orr. A Bambino nagyon hasonlít egy aranyos játékra.  Csak ő élő, gyorsan fut (mint a nyest), és nagy rajongója a labdajátékoknak (akár a tacskók).
A Bambino egy szokatlan macskafajta, amelyet úgy kapunk, hogy keresztezzük a Munchkin-t és Szfinxet. A munchkintól örökölte a rövid lábait, és a szfinxtől a szőrzet teljes hiányát .

Test:
A Bambino zömök megjelenésű. Jól izmolt, közepesen csontozatú és közepes méretű test, formája téglalaphoz hasonlít. A test kissé megnyúlt. A mellkas széles, hordó alakú forma. A nyaka is izmos, vastag és erős. Lábai macska erősek, nagyon rövidek és jól fejlettek, és döntő fontosságú, hogy a lábak soha nem akadályozhatják a macska mozgását. A Bambino farka keskeny és hosszú, rugalmasnak kell lennie, és arányosnak a testhosszal. A farok vékonyodik a tövétől a végéig, és egy szőrtincs a hegyén megengedett. A Bambino bőrét lágy redők borítja, mint a csecsemőkét. A kiscicák bőrén a ráncok különösen nagyok.
Fej:
Hosszabb, mint amilyen széles, és módosított ék alakú. Lekerekített orr, a hangsúlyos bajuszpárna, erős alsó állkapocs.
Fül:
Nagyok, széles alapúak és függőlegesen mérsékelten hegyes végek, hiúzbojt kívánatos.
Szem:
Egymástól távol álló szemek, kerek vagy nagy, kissé ferde, olyan alakú, mint egy citrom.
Szőrzet:
Mint a többi szőrtelen macska fajtának, látszólag a Bambino-nak is hiányzik a szőrzete, de közelebbről vizsgálva nyilvánvalóvá válik a finom pelyhes szőrzet. Olyan érzés, mint egy meleg, puha és rugalmas zerge vagy velúr. A szemöldök és bajusz lehet nagyon rövid, vagy teljesen hiányzik.

Természete:
Kíváncsi, intelligens, barátságos, és nagyon ragaszkodik a család tagjaihoz. Imád  kényelmesen ölben ülni. Rövid lábai ellenére, nagyon mozgékony, gyors, mozdulataival egy görényre emlékeztetve. A Bambino nem ugrik fel a túl magas bútorokra. Rendkívül vidám. Készségesen játszik a kisgyerekekkel. Szereti, ha van egy csomó különböző játéka. Jól kijön más háziállatokkal: kutyákkal, macskákkal, görényekkel, hörcsögökkel és még (ami különösen meglepő) madarakkal. Könnyű alkalmazkodni az új emberekhez és az új környezethez. Szeretnek utazni (ha csak a tulajdonos ott van), és jól tolerálja az utazást bármilyen közlekedési eszközön.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment