Balinéz macska – Balinese cat

Testfelépítés:
Közepes testméretű, elegáns macska, karcsú és izmos. A test hosszú és hajlékony. A nyak hosszú és karcsú. Az mellkas és a váll soha nem szélesebb a csipőnél. A lábak hosszúak és karcsúak, a mancsok kecsesek és oválisak. Az ostorszerű farok nagyon hosszú és elkeskenyedő.
Fej:
Ékalakú koponya. Az ékalak egyenes vonalban vezet az orrtól mindkét oldalon a fülekig. Az orr hosszú és egyenes, a homlok lapos. A profil enyhén domború. Hegyes orr, jól fejlett áll, az orrheggyel azonos vonalban.
Fülek:
Hatalmasak, széles alapúak, hegyesek. A fülek külső vonala az ékalak folytatása.
Szemek:
Mandulavágásúak, enyhén az orr felé dőlnek, és harmonikusak az ékalakú fejjel. A szemek közti távolság nem kisebb, mint a szemek szélessége. Színük élénk, mély kék.
Szőrzet:
Közepesen hosszú, fényes és selymes. Nincs aljszőrzet, “zászlós” farok kívánatos.
Színváltozatok:
a sziámi egy színes jegyű macska. Elfogadott színváltozatai: fóka, kék, csokoládé, lila, vörös, krém, fahéj, valamint ezek cirmos és teknőc változatai. A jegyekben fehér folt nem fordulhat elő. A jegyek lassan alakulnak ki, míg a macska teljesen ki nem fejlődik. Ezért a fiatal állatoknál a jegyek nem teljesek. Az idősebb macskáknál a testszín sötétedhet.

Meglehetősen fürge, rendkívül élénk, szoros kapcsolatra van szüksége az emberrel, nagyon érzékeny lelkű cica. Gazdái ódákat zengenek róla, hiszen érzékeny lelkű, kedves, ragaszkodó cica, gyermekek mellé is ajánlott. Nemes, királyi kinézete ellenére nagy mókamester a balinéz hatalmas szívvel és szeretetigénnyel.

A szöveg forrása

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment