Brazil rövidszőrű macska – Brasilian shorthair cat

A brazil rövidszőrű nagy mozgékonyságú, közepes méretű macska. A fajtát meg lehet különböztetni a amerikai rövidszőrű macskáktól karcsú és elegáns megjelenésével. Ez a macskafajta nem olyan vékony, mint a sziámi . A szőrzet rövid és a bőrhöz simul, és ehhez jön a széles szín- és mintaválaszték. A szemek közti távolságnak meg kell egyeznie az egyik szem méretével. A brazil rövidszőrűeknek drámaian kifejező szemeik vannak. A hímek feje nagyobb, mint a nőstényeké.

Test:
Közepes méretű és izmos, de mégis karcsú és elegáns. A lábak közepes hosszúságúak, a mancsok enyhén kerekdedek, a farok közepesen hosszú, vagy hosszú, tőben nem széles, enyhén elkeskenyedő, vége hegyes. A nyak erős, de nem izmos.
Fej:
Kicsi, vagy közepes méretű, módosult ékalak, hosszabb, mint amilyen széles; a profil enyhén ívelt, erős áll és alsó állkapocs.
Fülek:
Nagyok, hosszabbak, mint amilyen széles az alapjuk, magasan tűzöttek, a fülpamacs dús. Szemek:
Nagyok és kerekek, egymástól távol helyezkednek el (másfélszer olyan távol, mint a szemek szélessége), picit ferdék; a szemszín harmonizál a bunda színével.
Szőrzet:
rövid és fényes, testhez símuló, selymes, aljszőrzete nincs.
Színváltozatok:
a sziámi színváltozatokon kívül minden szín elfogadott.

Megjegyzés: fajtabesorolása csak Brazíliában megengedett.

Természet:
Rendkívül ragaszkodó a gazdájához, hűen szereti, becsüli és tiszteli őt. Szeret sétálni a friss levegőn, szereti a szabadtéri játékokat, különféle utazásokat.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment