Chausie macska – Chausie cat

A chausie a vad dzsungel macska és a közönséges házimacska keresztezésének eredménye.
Ennek a keresztezésnek eredményeként jött létre ez a szokatlan, rendkívüli megjelenésű, barátságos, békeszerető fajta.

Test:
Nagyon magas, izmos testalkat, tökéletes arányok. Mérete ellenére rendkívül rugalmas test, széles mellkas, fejlett far. A nyak rövid és vastag. Erős és izmos, hosszú lábak. A farok közepes hosszúságú, egyenes, rugalmas, gyűrődések nélkül.
Fej:
A fej ékalakú. A pofa kicsi, pontos, lágy, lekerekített vonalakkal. Hosszú, egyenes orr, jól definiált, erős, erős áll.
Fül:
A felálló fülek nagyok, széles alappal és hegyes végeinél ecsettel.
Szem:
Kifejező, kissé ferde, szép, nagy szemek. Színe zöld, zöldes-sárga, borostyán, és ezek árnyalatai a megengedett színek.
Szőrzet:
Sűrű rövid szőrzet, nagyon sűrű aljszőrzet és különleges szín.
Szín:
Szőrzet fekete, arany, barna, ezüst, illetve ezek árnyalati, és minden egyes szőrszálon két jól látható sötét csík van. Ez különösen érzékelhető a végtagoknál, a fejen és a farkon, de a testen alig észrevehető. A standard szerint, a tippeknek a faroknál és a füleknél feketének kell lennie. Szintén jellemző a chausie-nál a “nyaklánc” (rajzolat a nyakon).

Természet:
A sportos, kiváncsi és intelligens chausie állandó mozgásban van, szüksége van arra, hogy leadja a benne felgyülemlett energiát. A chausiek rámenősek, és gyakran agresszívvá válhat a viselkedésük. Legtöbb tulajdonsága arra utal, hogy ősei vadállatok. Nagyon szeret a játékai között hemperegni, ezzel is a vadászösztöneit tökéletesíti. Arra is hajlamos, hogy kisebb tárgyakat ellopjon. Vad eredete ellenére a chausie elragadó teremtés, benne szerető és hűséges társra lehet találni. Szereti a nagyobb gyerekeket, jól kijön a többi háziállattal is, más macskákkal, vagy kutyákkal, ha megfelelő módon mutatják be őket egymásnak. A chausie nem a legjobb választás egy olyan család számára ahol kicsi gyerekek vagy kisebb állatok, például madarak is vannak. Aki a chausie macska mellett dönt, annak nagy teret kell biztosítania ennek az állatnak, hogy legyen hol levezetnie a fölösleges energiáját.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment