Cseh Rex – Bohemian Rex cat

Ezeket a különleges macskákat a 80-as években fedezték fel a Cseh Köztársaságban.
A perzsa,- Cornish-, és német Rex keresztezéséből kialakult nagyon ritka fajta.

Test:
A Bohém Rex közepes-nagy macska, nyaka rövid és erős. Zömök, alacsony, mellkasa széles, vállai masszívak, a háta széles. Egész teste jól izmok. Lábai rövidek, vastagok és erőteljesek. Nagy mancsain a lábujjak közül kilógó szőrpamacs kívánatos. Farka meglehetősen rövid, aránylik a testhez, vége enyhén lekerekített.
Fej:
Feje kerek és masszív, koponyája széles. Homloka domború, pofája telt. Orra rövid és széles, a szemek között feltűnő stop látszik. A stop (az orrvonal törése) nem lehet feljebb, mint a felső szemhéj, de az alsó alatt sem. Álla erőteljes, állkapcsa pedig széles és erőteljes.
Fülek:
Kis fülei lekerekítettek, és a koponya alsó részén helyezkednek el.
Szemek:
Nagy szemei kerekek, távol ülnek egymástól, kedvesség és nyitottság tükröződik bennük.
Szőrzet:
Szőre közepesen hosszú – hosszú, tömött, látványos gallérral, a mellső lábakat pedig bricsesz takarja. A pofán és a füleken lévő rövid szőrzeten kívül a bunda többi része göndör. A mellkasát, az oldalát, a lágyékát fedő szőrzet, valamint a bricsesz szőre spirál alakban göndörödik. A lapocka, a hát és a farok szőrzete kevésbé látványos. Bajusza göndör.
Színek:
A Bohém Rexet a perzsa összes elfogadott színében tenyésztik; bár eddig a tenyésztők főleg a vörösre, a krémre és a bikolorra koncentráltak.
Színei: kék, fehér, krém, cameo, csincsilla, füst, vörös, bicolor, teknőctarka

Természete:
Gyengéd, barátságos, engedelmes, nyugodt és emberközpontú fajta. Gyermekek számára is kitűnő választás. A féltékenység, a bosszú vagy az agresszió egyáltalán nem jellemző rá. Mind külsőleg, mind belsőleg, ezek a macskák gyengéd lények, akik kifejezetten szeretik az embereket. Csendes és kiegyensúlyozott macska, jellemük hasonlít a perzsákéra.
Kedves macska, amely szívesen sütkérezik az öledben.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment