Foldex macska – Foldex cat

A Foldex egy ember alkotta fajta, melyet egy skót lógófülű és egy egzotikus rövidszőrű keresztezéséből hoztak létre. A Foldex mértékkel ötvözi a két szülő fajta fizikai jellemzőit. Egy macska, melynek édes nyílt pofija, és bájosan lelógó füle van. A cél egy mackós megjelenésű macska volt.

Test:
Közepes méretű, zömök, masszív, jól fejlett izomzat, közepes és nagy csontozat. Széles mellkas, igen alacsony lábak, jól tagolt általános megjelenés. A lábak erősek, rövidek, jól fejlett izomzattal, és a mellső lábak egyenesek. A mancs kerek és kemény. Az ujjak szorosan együtt vannak, nem állnak szét. Nyaka rövid és erős, jó izomtónusú. Farka közepes hosszúságú, arányos a testhossz-szal, vastag és rugalmas.
Fej:
Széles koponya, kerek, masszív fej és lekerekített homlok. Pofa kiemelkedő a nősténynél, és teljes a hímeknél. Rövid orr, erős állkapocs. Közepes és rövid orra enyhén homorú.
Fül:
Kicsi, lekerekített heggyel. A fülek egyenletesen hajlanak előre és lefelé. Fülek távol állnak egymástól, és alacsonyan helyezkednek el a fejen.
Minden Foldex kiscica egyenes füllel születik, 21-28 napos korukra mutatkozik meg a lógófülért felelős gén, végül a fül végleges formáját a cica11-12 hetes korára éri el.
Szem:
Nagy, kerek, egymástól távol álló. A szem színe harmonizál a szőrzet színével.
Szőrzet:
Rövidszőrű: Rövid, bársonyos, lágy és selymes textúrájú, eléggé sűrű
Félhosszú szőrű: Közepes és hosszú szőrzet, puha fényes, élettel teli, sűrűsége miatt eláll a testtő
Szín: minden szín és mintázat elfogadott.

Természet:
Ezek a macskafélék nagyon édes és gyengéd temperamentumúak, és általában csendesek. Vidámak és nagyon megközelíthetők. Szeretik, ha simogatják, ölelgetik őket. Azonban, ellentétben sok más macska fajtával, nem igényelnek figyelmet.
Játékosak, és jól kijönnek a gyerekekkel.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment