Égei macska – Aegean cat

Napjainkban az égei macska csak egy kísérleti fajtának tekinthető.  Ez azonban nem akadályozza meg, hogy a görögök imádják ezeket a gyönyörű állatokat. A helyi lakosok Görögországban már régen észrevették, hogy az égei macskák nem csak nagyon elkötelezett gazdáikhoz, hanem hihetetlenül okosak is.
A vidéki területeken, ezek a macskák a különböző kártevők nagy vadászai. A tengerparton élő macskák kiváló horgászok. Csapatosan gyülekeznek a halászok köré. A hal a kedvenc csemegéjük.
A fajta vízhez való viszonya különleges. Szeret fürdeni, és képes órákat töltenek a vízparton azzal, hogy várja gazdája visszatérését a halászatból. Legjobb barátaik a lelkes halászok.

Test:
Közepes méretű, jól fejlett izmok, erős láb (a talppárna lekerekített, meglehetősen erős karmokkal). A farok közepes hosszúságú, különféle csomók és törések nélkül.
Fej:
Lekerekített ék alakú fej.
Fül:
Széles alapúak, kúposak az alaptól a csúcsig. Fülük belső fele szőrös.
Szem:
Enyhén ferde (engedélyezett minden árnyalatú sárga és zöld).
Szőrzet:
Annak ellenére, hogy nincs aljszőrzet, közepes hosszúságú, jól védi az állatot a hideg évszakban (a farok szőrzete valamivel hosszabb, mint a testé).
Szín:
Fehér színű szinte mindig minden macska szőrzetének kétharmada (ritka esetben csak egyharmada). A leggyakoribb színe az égei macskának a krémfehér bicolor. Azonban gyakran találkozhatunk a fehér, kék, fekete, ezüst, piros, stb. szép kombinációjával.

Természet:
Az égei macska gyökerei alapján, szabadságszerető. Zárt tér helyett inkább a friss levegőt és a szabadságot részesítik előnyben (séta, utazás, utazás). De a tisztességes otthonhoz is jól alkalmazkodnak, és gyorsan megszokják. Mozgás és járás nélkül a macska sínylődik, és szomorú lesz. Könnyen alkalmazkodik a gazdája rendszeréhez, együtt alszik és vele.
Ennek a fajtának a képviselői nagyon erősek és szívósak. Jól kijönnek más macskákkal, és jól kijönnek más háziállatokkal.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment