Highlander macska – Highlander cat

A Highlander (más néven a Hegylakó rövidszőrű , és eredetileg a Highland Lynx ), egy kísérleti macskafajta. A Highlander egyedi megjelenése a Desert Lynx és a Jungle Curl fajták keresztezéséből származik. A Highlander (Hegylakó) nevet 2005. végén fogadták el.

Test:

Erős, izmos teste van, közepes hosszúságú vagy hosszabb hátsó végtagokkal, és néha a mancsán nagyon szőrösek a lábujjai. Farka elérhet a hátsó lábak közepéig, vagy teljesen hiányzik, mint a manx macskának, vagy közepes hosszúságú.
Fej:
A fej nagy, kerek, telt, majdnem négyzet alakú, és jól fejlett pofával és tetszetős bajuszpárnával.
Fül:
A fülek felfelé enyhén hullámosak, és enyhén hátrafelé fordulnak.
Szem:
Ferde szemek, egymástól távol állnak, nagyok és kifejezők. Szem színe arany, réz, vagy zöld ill. kék a fehér szőrű egyedeknél.
Szőrzet:
Lehet rövid vagy hosszú, de mindkét változatnál ugyanolyan rugalmas és selymes, amely jellemző a fajtára.
Szín:
A Hegylakó szőrzetének színe a szürke, azaz, ha, például a szőre bronz-fekete, vagy ezüst-fekete, de az aljszőrzet barna, az általános szín a barna.
Mintázat:

  • Makréla cirmos,
  • Pettyes cirmos,
  • Klasszikus cirmos.

A mintázat az arcon és a homlokon tipikus cirmos. A macska testének alján egyértelműen megkülönböztethető foltok vannak. Az első és a hátsó lábakat, és a farkat csíkos minta borítja.

Természet:
A fajta képviselői jól kijönnek a haza a többi háziállattal, beleértve a kutyákat és más macskafajtákat, valamint a görényekkel, madarakkal, nyulakkal. A gyerekekkel is jól kijönnek. Általában nem hangosak.
Ezek a macskák nagyon intelligensek. Könnyen megtanulják, ha szólítják őket, vagy a pórázon sétálást.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment