Hawaii szőrtelen macska – Kohana / Nudedudes sphynx cat

Kohana vagy hawaii szőrtelen – a világ egyetlen valóban szőrtelen macskafajtája. Hogy ezek a macskák mikor jelentek meg először, nehéz megmondani, de az első hivatalos említése a XX. század 80-as éveiben történt.
A kohana szó hawaii nyelven „meztelen”-t, „kopasz”-t jelent.
Kohana – egy közepes méretű macska, hogy úgy néz ki, mint egy szfinx , de különbözik tőlük a ráncok típusában és a fej formájában.
Az egyedülálló gumi macskának teljesen hiányoznak a szőrtüszői, ennek következtében a szőrzet, a bajusz és a szemöldök növekedése ennél a fajtánál nem lehetséges. Ez a funkció egy természetes genetikai mutáció eredménye.
Nem elismert fajta.

Rövid leírás:
Közepes méretű test, fejlett izomzattal. Végtagok megvastagodás nélkül. A bőr teljesen sima, vastag, rugalmas, számos ránccal borított. Érintése hasonlít a meleg viaszéra. A ráncok legsűrűbben a homlokon és az arcon figyelhetők meg. A fülek közepes méretűek, tövüknél szélesek, lekerekítettek. Szemek közepes méretűek, mandula alakúak. A kohana farka általában egy szoros gyűrűbe gördül, és az oldalához simul.

Természet:
Nagyon barátságos, hűségesebb a tulajdonosához, mint általában más macskák, majdnem olyan, mint egy kutya. Sok figyelemre van szüksége, és ha ez nem elég neki, akkor határozottabb és igényes. Megállapítható az is, hogy a kohana másik vonása a kitartás.  Nem szeret egyedül lenni. Nem nagyon kíváncsi. Nyugodt és csendes, mérsékelten játékos. Megérzi a tulajdonos hangulatát.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment