Hócipős macska – Snowshoe cat

Az USA-ban kitenyésztett fajta sziámiak és bikolor amerikai rövidszőrűek keresztezése.
A hócipős macska maszkján, fülén, lábán és farkán az érdekes színjegyek sokkal sötétebbek, mint a bunda alapszíne, amely a mellkasán és hasán még világosabb, mancsán pedig fehér. A hócipős rövidszőrű birmanra hasonlít, bundája pedig himalája szőrmintázatú. Keleti típusú, de termetesebb, súlyosabb egyéniség pl. a sziáminál. Értelmes, élénk, játékos állat.

Test:
Karcsú, izmos alkat, közepesen hosszú farok, mely a tövénél széles, a vége felé fokozatosan elvékonyodik.. Lábai közepesen hosszúak. A mancsok közepesen nagyok, kerekdedek és fehérek, mint a burmáé.
Fej:
Gömbölyded, kissé háromszög alakú. Orra egyenes, hosszú.
Fül:
Nagy és hegyes.
Szem:
Nagy, mandulavágású, színe ragyogóan kék.
Szőrzet:
Rövid, sima, fényes.
Szín:
A hócipős macskának a mintázatában egyszerre érvényesül a sziámi faktor és a fehér rajzolat. A pofán egy fordított V alakú fehér rajzolat van, a mancsoknál pedig nagyon fontos a szimmetrikusság és természetesen a fehér szín.
Két változata van:
A fóka – bundája a törzsön meleg őzbarna, mellkasa, hasa világosabb árnyalatú, a sziámi jellegű jegyek fókabarnák;
A kék – bundája kékesfehér, mellkasa, hasa világosabb árnyalatú, a sziámi jellegű jegyek sötét szürkéskékek.

Természet:
Szikrázóan eleven, életerős és barátságos.
Igazán barátságos és társaságkedvelő macska. Jól kijön más macskákkal, de a kutyák és a kisgyerekek sem jelentenek általában különösebb problémát. Játékossága felnőtt korára is megmarad. Meglehetősen jó az alkalmazkodóképessége, így a zajosabb, és csöndes helyeken is egyaránt jól érzi magát. Leginkább a gazdája figyelmére van szüksége, számára minden más mellékes dolognak számít.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment