Kaliforniai pöttyös macska – California spangled cat

A kaliforniai pöttyös macska kifejezetten azért volt tenyésztve, hogy leutánozza az olyan pöttyös vadmacskák kinézetét mint a leopárd vagy a párduc. A kaliforniai pöttyös macska, habár még mindig nagyon ritka, egy ígéretes jövő elé néz.

A kaliforniai pöttyös macska tenyésztésénél vad megjelenésével ellentétben, egyetlen vadmacskát sem használtak fel.

Test:
Elég hosszú, izmos, szilárd combok, erős csontok. Izomzata jól fejlett. Nyaka közepesen hosszú, egyenes és izmos. Közepes méretű, hosszú, erős lábak, jól kifejlett szőrös mancsokkal. Hosszú farkát sötét színű gyűrűk övezik, melynek a vége is sötét színű.
Fej:
A feltűnően kifaragott arccsont közepes hosszúságú és szélességű. Koponya lekerekített kontúrokkal. Enyhén lekerekített homlok. Enyhén stop a homlok és az orr között. Erős állal és állkapoccsal rendelkezik.
Fül:
Közepes hosszúságú és szélességű, lekerekített, magasan vannak a feje tetején.
Szem:
Szemköze nagy, szemei mandula alakúak és enyhén ferdék. Színe harmonizál a szőrzet színével az aranytól a barnáig változhat; a hóleopárdé kék.
Szőrzet:
Rövid szőr, kivéve a hason és a farkon, ahol ez egy kicsit hosszabb.
Színek:
A kaliforniai pöttyös rövidszőrű bundája széles választékú alap- és pöttyszínekben létezik, beleértve feketét, a kéket, a bronzot, barnát, szén és arany színűt, vöröset és ezüstöt. Ugyanakkor létezik egy “hóleopárd” variáns fehér bundával, fekete foltokkal és drámai kék szemekkel.

Természet:
Gyengéd, kíváncsi, intelligens, hűséges és társaságkedvelő fajta. Nagyon szereti a gazdi simogatását és szeretetét. Sportos, akrobatikus természetű cica, élvezi a magasságot. Kíváncsi természet, szereti tudni mi történik körülötte.
Társaságkedvelő és gyermekbarát macska, az idegeneket is elfogadja. Egyéb háziállatok mellé is ajánlott.
Intelligens és tanulékony fajta.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment