Keleti hosszúszőrű macska – Oriental longhair cat

Test:
Közepes méretű, hosszú, karcsú, jól izmolt, de mégis kecses, elegáns. A vállak nem szélesebbek, mint a csípője. Nyaka hosszú, karcsú. Lába hosszú, finom, arányos a testtel. A mancsa kicsi, ovális. A hátsó lábak hosszabbak, mint az elsők. Farka hosszú; vékony (az alap), elvékonyodó.
Fej:
Közepes méretű, arányos test, kiegyensúlyozott; ék alakú egyenes vonalak. Az ék-alak kezdődik az orránál, majd fokozatosan szélesedik mindkét oldalon a füléig. A koponya profilból nézve enyhén domború. Az orra hosszú, egyenes.
Fül:
Nagy, hegyes, a tövénél széles, majd folytatódik a fej ékalakja. Elölről nézve a fej és a fülek egy egyenlő oldalú háromszöget alkotnak.
Szem:
A szemek közepes méretűek, mandula alakúak, enyhén ferdén állnak az orr felé, hogy összhangban legyenek a vonalak az ékalakban. Szeme színe élénk, fényes zöld.
Szőrzet:
Közepesen hosszú a testen, hosszabb a nyaka körül, a farok végén egy csóvát alkot.
Finom, selymes szőrzet, aljszőrzet nélkül.
Színek:
Nem csak egyszínű, de lehet bicolor, cirmos, teknőspáncél, árnyékos, füstös, fátyol (kivéve aguti). A fátyol színű macskának világosabb árnyalatú a pofa, a has, a mellkas, az oldalfalak és a farok alsó része, és a füstös macskáknak szinte fehér a szőrszálak alsó része.
Megengedett színek: kék, fekete, vörös, csokoládé, fehér, krém, teknőctarka változatok.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment