Kinkalou (Kinkalow) macska – Kinkalou (Kinkalow) cat

A Kinkalou (angol: Kinkalow) egy ritka és egzotikus fajta hibrid macska, az Egyesült Államokban tenyésztik a Munchkin és amerikai görbefülű, mint kísérleti fajtát.
A fajta neve az angol „kink” ( “kanyar” – a fül) és a „low” ( „alacsony” – a termet) szavakból származik.

Test:
Rövidített törzs, amely rövidebb, mint az amerikai görbefülűé (bizonyos egyedeknek a farka is rövidebb), ugyanakkor meglehetősen kompakt és zömök. A kinkalou kis mérete ellenére nagyon masszív. A farok nagyon hosszú.
Fej:
Ék alakú.
Fül:
Az amerikai görbefülűtől örökölte az ívelt fület. Ugyanakkor, egyes kinkalou kiscicák egyenes fülekkel születhetnek. Ennek ellenére, életük első két hete során legtöbbjüknek  kezd meghajolni a füle. És ugyanúgy, mint ahogy az amerikai görbefülűnél is, néhány kiscicánál a hajlított fülért felelős gén nem teljesen domináns.
Szőrzet:
Selymes, puha és nagyon sima szőrzet.
Szín:
Számos lehetőség van a szőrzet színére és a mintázatára: fekete, krém, narancs, szürke, cirmos, teknőc és kalikó (a teknőctarka és a fehér kombinációja).

Természet:
Jellegüknél fogva ezek a macskák barátságosak és nyugodtak, szeretetteljesek és figyelmesek, játékosak és nagyon hasznosak, mint a kutyák. Nagyon intelligensek, és meg lehet őket tanítani, hogy hozzanak el bizonyos tárgyakat, valamint leülni, és jönni a parancsra.
Úgy tűnik, a kinkalou örökölte az amerikai görbefülű másik fontos jellemzőjét, a nagyon jó egészséget (alig hajlamosak genetikai hibákra és ritkán szenvednek a fajtiszta macskák betegségeiben).

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment