Lambkin macska – Lambkin cat

A lambkin talán a legritkább fajta a világon, csupán pár tucat létezik belőle. Nem minden egyesület ismeri el önálló fajtának.
A göndör szőrű selkirk rex és a munchkin keresztezésével jött létre. Bundája göndör, farka hosszú, teste nyúlánk rövid lábakkal. Tényleg olyan, mint a nevében szereplő „kisbárány”. Genetikai problémái lehetnek. Nyugodt természetű, családcentrikus.
Ismert még Nanus Rex néven is, nevében a Nanus szó méretére utal, hiszen „törpét” jelent.
A genetikai mutáció okozza ezek a macskáknak a törpeségét, ennek következtében a fejlődés és növekedés folyamata során az állat a mellső és hátsó végtagjai aránytalanul kicsire nőnek, a testhez viszonyítva, ami a macskáknak zömök megjelenést ad. A fej azonos méretű, mint a normál méretű törzsű és a végtagú macskáké, és ezért tűnik aránytalanul nagynak.
A kiscicák göndör szőrrel borítottan születnek, ami hirtelen kiegyenesedik 16 hetes korukig (egy részük teljesen elveszíti a bundáját), de a 8-10 hónapos korukra a szőr visszanő (azoknak a cicáknak, akik elvesztették), és elkezd göndörödni. Ez legfeljebb két éves korukra megtörténik. Ezt további tényezők is befolyásolhatják, mint például az éghajlati viszonyok és a külső környezet.
Azonban, nem minden cica az alomban születhet a fajta két jellemzőjének kombinációjával, a rövidített végtagokkal és göndör szőrrel. Egyes kölykök lehetnek rövid lábúak egyenes szőrrel, vagy hosszú lábúak, egyenes szőrrel, vagy hosszú lábúak göndör szőrrel. Ezek a változatok kizáró oknak tekinthetők. Olyan kiscicát kapni, amelyiknek biztosított a fajta minden normál funkciója, nagyon nehéz, és ez az egyik oka annak, hogy Lambkin egy nagyon ritka fajta.
Színek:
Különböző színek és minták, de a leggyakoribbnak tekinthető a fehér szín. Ugyanakkor a farok általában kis foltokban más színű. Szemük színe általában kék.

Természet:
A természetüknél fogva bennük rejlő vidámságot és a találékonyságot a Selkirk Rex-től, élénkségüket a Munchkin-tól örökölték. Még a rövid végtagok ellenére is a macskák képesek felugrani az ágyra, és az etetőszékre. Általában könnyen felmásznak, ahova akarnak, beleértve a tulajdonos térdét is. Ezek a macskák nem nagyon “beszédesek”, de ha bármire szükségük van, akkor biztosan kiadnak valamilyen hangot, amivel jelezni tudják ezt. Röviden, a lambkin nagyon kedves, szerethető és gyengéd háziállat. Annak ellenére, hogy hosszú és nagyon puha szőrük egy kicsit kócos, hetente csak egyszer szükséges megfésülni őket a jó állapot fenntartására.

Szöveg forrása

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment