Német rex macska – German rex cat

Ahogy a neve is sugallja, a német rex először Németországban jelent meg, 1951-ben. Tulajdonképpen már évek óta létezett, amikor felfedezték.

Feltételezhetően valójában ő volt a legelső rex macska. A német rex teljeskörű felfedezése és szisztematikus tenyésztése az 1960-as évek közepén kezdődött.

Testfelépítés:
Közepes méretű macska, izmos és erős, de nem kövérkés; a lábak szintén izmosak és közepes hosszúságúak, a mancsok oválisak. A farok közepes hosszúságú, vége enyhén lekerekített
Fej:
Közepes méretű fej, kerekded körvonallal; a profil ívelt, az áll erős, jól fejlett arccsontozat.
Fülek:
Közepes méretűek, inkább távol helyezkednek, széles alapúak, végük enyhén lekerekített.
Szemek:
Kerekek, közepes méretűek, nyitottak, egymástól távol helyezkednek el. Színük egyenletes és harmonizál a bunda színével.
Szőrzet:
Teljesen mentes a fedőszőrtől, emiatt bársonyosan lágy és rugalmas, rövid és hullámos, a bajusz és a szempillák fodrosak.
Színváltozatok:
A csokoládé, a fahéj és a hígult színek (lila, őzbarna) semmilyen színkombinációban (bicolor, tricolor, cirmos) nem megengedettek, csak úgy, mint a sziámi színek. Minden más megengedett.

A német Rex aktív és mozgékony. Barátságos és társaságkedvelő, ami megkönnyíti, hogy megtalálja a közös nyelvet a tulajdonossal. Ez a macska energikus és szeret játszani, jól kijön a gyerekekkel. Állandóan mozgásban van.
Ugyanakkor a német Rex nagyon okos, könnyű hozzászoktatni a tálcához, leszoktatni a csikarásról, gyorsan megtanulják a magatartási szabályokat. Ezek a macskák nagyon tiszták.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment