Orosz fehér, fekete, cirmos macska – Russian white, black and tabby cat

Az orosz macska egy elegáns macska. Fő jellemzői: nagy fülek, mandula alakú, zöld szemek, lapos koponya, hangsúlyos bajuszpárna, jellegzetes, puha kettős bunda.

Mivel az orosz fehér, fekete és cirmos az orosz kék leszármazottja, ugyanazokkal a fizikai jellemzőkkel rendelkezik. Az egyetlen különbség a szőrzet színe.

Fej:
Rövid, ék alakú, egyenes vonalakkal. A koponya és a homlok lapos. Az arcorri rész közepesen hosszú. Orra egyenes, nincs stop. Álla erős.
Fülek:
Nagy, alapjánál széles, előrefelé mutat. Hegye enyhén lekerekített. A fülkagyló bőre vékony, áttetsző, belül kevés szőr borítja.
Szem:
Nagyok, távol ülnek egymástól, mandulavágásúak (majdnem kerekek, alig oválisak), enyhén ferdevágásúak. Szín: élénkzöld. A kölykök szemének színe a sárgától a zöldig terjedhet. A végső szín egyéves korra alakul ki.
Test:
Hosszú, karcsú, kecses tartású, de határozottan izmos. . Lábai hosszúak, finom csontúak. Mancsa kerek, ovális. Hosszú, (de a testtel arányos), egyenes, a mérsékelten vastag faroktőtől keskenyedik az egészen vékony csúcsig.
Szőrzet:
Rövid, tömött, igen finom, bársonyos. A testtől eláll. Puha, bársonyos tapintású. Kettős bunda nagyon dús aljszőrzettel.
Színek:
Orosz fehér:
tiszta fehér sárga árnyalatú szőrzet. Színes folt a fejen csak a kiscicák számára megengedett. Orrtükör és mancspárna: rózsaszín.
Orosz fekete:
koromfekete szőr. A barna szín a macskakölykökön megengedett. Orrtükör és mancspárna: fekete
Orosz cirmos:
Két színváltozata van, a kék cirmos és a barna cirmos. A mintázat lehet foltos, csíkos és pettyes.

Természet:
Az orosz macskák kedvesek, gyengédek, soha nem fáradnak el a játékban. Okos, nyugodt állatok. Könnyen megtanulják, hogy kell kinyitni az ajtókat, szekrényeket, fiókokat, szóval nem kell meglepődni, ha a házikedvenc éppen nem található. Könnyen megtanulják gazdájuktól az egyszerű trükköket, például játék eldobása. Nagyon hűséges, igaz barátja lesz az összes családtagnak.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment