Suphalak – Thong Daeng macska – Suphalak cat

A Suphalak (Thong Daeng ) egy Thaiföldről származó egységes vörösesbarna, vörösréz színű, rövid szőrű macska. A Suphalak természetes fajta, és nem szabad összetéveszteni a sötétszínű burmai macskával.

Test:
Közepes méretű, harmonikusan komponált izmos test, erős, hosszú végtagokkal. A talppárna világos barna, rózsaszín színezettel. Hosszú farok.
Fej:
Módosított ékalakú, közepes szélességű és mérsékelten hosszú. Sem a test, sem a fej típusa nem lehet szélsőséges semmilyen módon. A bajusz barna, kiegészítve a szőrzet színét, míg az orr bőre rózsás-barna színű.
Fülek:
A fülek nagyok, egymástól távol helyezkednek el, és előre fordulnak.
Szemek:
A nagy, kerek szemek sárga színűek, tökéletes harmóniában állnak a szőrzet rézszínével.
Szőrzet:
Puha rövid, sűrű szőrzet. Az intenzív réz színe általában a farkon a fülek hegyénél, és az orr körül sötétebb, mint a test többi részén.
Szín:
A Suphalak bundájának színe gazdag és egyenletes árnyalatú meleg barna az egész testen. A szőrzet színe ideális esetben inkább vöröses-barna, nem pedig fekete-barna, és nem mutat cirmos jegyeket.

Természet:
A Suphalak macskák rendkívül intelligens és nagyon barátságos macskák. Jól kijönnek a család minden tagjával, köztük a gyerekekkel. Ezek a macskák energikusak, élénkek és játékosak. Könnyen képezhetőek. Társaságkedvelők, szeretnek beleülni a gazda ölébe, és sétálni vele a friss levegőn. Jól kijönnek más háziállatok. A macskák gyorsan megtanulják tőlük a házban szükséges viselkedési szabályokat, és nem okoznak gondot.

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment