Thai macska

Leírás:

Ideális esetben a thai közepes-nagy macska, robusztus, de elegáns megjelenésű, háta enyhén boltíves. Izmos nyaka közepes hosszúságú. Lábai szintén izmosak, és aránylanak a test méreteihez, mancsai enyhén kerekdedek. Hosszúságban és vastagságban farka aránylik a többi testrészhez, a farktő inkább széles, a vége felé elkeskenyedő, vége kissé hegyes.

Fej:

A fej közepes hosszúságú és szélességű. A szemek közepesen nagy méretűek. A felső szemhéj mandula alakú, az alsó szemhéj valamivel kerekdedebb. A szem formája se túl kerek, se túl keskeny nem lehet, és elhelyezkedésük nem lehet túlságosan döntött. Az orrvonal szemmagasságban enyhén megtörik, de semmiképpen nincs rajta stop. A kerek, jól fejlett pofazacskók aránylanak a fej többi részéhez. Az áll erős, és oldalról nézve egy vonalban van az orrtükörrel. A közepesen nagy fülek széles alapúak, és inkább a fej szélén, mint tetején helyezkednek el. Nagyon kevés fülszőrzet megengedett.

Szőrzet:

A bunda puha és rugalmas. Az aljszőrzet nem kívánatos.

Színek és mintázat általánosságban:

A thait minden klasszikus sziámi színben tenyésztik – fóka jegy, kék jegy, csokoládé jegy és lila jegy, valamint ezen színek cirmos változataiban. A szemszín tiszta, élénk kék. Csakúgy, mint a sziáminál, a hagyományos sziámi vagy thai macskáknál a sötét árnyékok kialakulása a testen idősebb korban (leginkább a fóka és kék jegyűeknél) szinte elkerülhetetlen.

Jellem:

A thai barátságos, társaságkedvelő macska, és boldogságához elengedhetetlen, hogy vissza-jelzéseket kapjon gazdájától. Egészében véve kevésbé „zűrösek”, mint egy átlagos sziámi. A thai macskák jól kijönnek kutyákkal, és más macskákkal való kapcsolatuk is kitűnő.

Megjegyzés:
A szöveg forrása:

Képek kölykökről:

Képek:

Előző:

Következő:

Add a Comment